Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltid

Køkkenassistenterne laver dagligt mad til alle børnene i ”Blæksprutten” 
De råvarer, som bliver brugt, tilstræber vi er økologiske og/eller danske. Vores basisvarer, som er ris, mel, mælk, brød, smør og pasta, er økologiske. Ved tilberedning af maden lægges der vægt på, at børnene bliver bekendt med forskellig slags mad. En grøddag, en suppedag, en kød-/fisk dag, og en grønsagsdag. Brødet er ofte hjemmebagt. Børnene får vand til frokost, til de andre måltider er der letmælk. Børn under et år får sødmælk. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn over et år drikker letmælk.
I ”Blæksprutten”, har vi en bevidst madpolitik. Vi har valgt ikke at byde børnene på kager, is, saft, slik, popcorn og lignende. Disse principper gør sig også gældende ved børnefødselsdage. Ved børnefødselsdage forventer vi, at forældrene respekterer den madpolitik, vi har i huset. Vi mener, at der er sammenhæng mellem det mad børnene spiser, og den energi de skal bruge i løbet af dagen i idrætsinstitutionen.
Vi tager naturligvis hensyn i kosten til de børn, der har allergi eller har anden religiøs baggrund. Dog skal allergi lægeligt dokumenteres.
Medarbejderne spiser sammen med børnene, et pædagogisk måltid. Dette betyder, at både børn og voksne ved bordet spiser den mad, der er tilberedt i køkkenet.